Ako správne dosiahnuť pánsky „business casual“ look

 

 

Košeľa bez kravaty, dobre sediaci sveter či bavlnené sako.Aj to je dnešná podoba pracovného dresscodu, ktorý voláme„business casual“.

Prvýkrát sa tento koncept objavil už v 60. rokoch minulého storočia a postupne prešiel mnohými zmenami a uvoľňovaním súvisiacim so zmenami noriem na pracovisku Základom business casual spôsobu obliekania je oblečenie, ktoré je menej formálne, no zároveň pôsobí profesionálne a uhladene. Sako musí perfektne sedieť, skvelým krokom je dať si ho ušiť priamo na mieru. Samozrejmosťou je košeľa s dlhým rukávom a s gombíkmi, ktorej golier musí vytŕčať v tom prípade, ak máte na sebe aj sveter. Vhodné sú dlhé nohavice, alebo veľmi kvalitné rifle. Odporúčané farbyneutrálne, ak sa však budete v tomto štýle cítiť pohodlne, nebojte sa vkusne vzorovaného saka alebo kravaty. Kravaty sú však vo všeobecnosti voliteľné. Outfit je dobré skombinovať s vhodnými koženými topánkami v čiernej alebo hnedej farbe.

Čomu sa pri business casual vyhnúť?

 

Príliš luxusnému saku, polokošeli a tričku. Krok vedľa urobíte aj vďaka voľnému svetru, šortkám a lacným rifliam. Krikľavé farby oživia váš business casual look v negatívnom slova zmysle a rovnako je to aj v prípade výrazného vzoru.Nevhodné sú aj tenisky, sandále a ďalšie druhy bežnej obuvi. Správne vyskladaný outfit ešte môžete doplniť o koženú tašku, do ktorej sa vmestia všetky potrebné dokumenty.

Dosiahnuť pánsky business casual teda vôbec nie je náročné a zvládnete to aj vďaka kúskom, ktoré nájdete na našom

e-shope.smiley

 


Nájdete v eshope